16.05.2022

09:25
d

Κατηγορίες

Ierax

TAGS

Ψυχογράφημα των χαρακτήρων της σειράς FRIENDS.

Αν δεν έχεις δει τη δημοφιλή σειρά FRIENDS, τότε θεωρώ πως μάλλον δεν έχεις τηλεόραση, υπολογιστή και κινητό. Αν μάλιστα δεν τη γνωρίζεις καν, τότε είσαι εξωγήινος που μόλις έχεις φτάσει στη γη οπότε ελπίζω να έρχεσαι ειρηνικά. Στην ierax analytix προσπαθούμε συνεχώς να αποκωδικοποιήσουμε την καταναλωτική συμπεριφορά και να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για […]
SHARE

Αν δεν έχεις δει τη δημοφιλή σειρά FRIENDS, τότε θεωρώ πως μάλλον δεν έχεις τηλεόραση, υπολογιστή και κινητό. Αν μάλιστα δεν τη γνωρίζεις καν, τότε είσαι εξωγήινος που μόλις έχεις φτάσει στη γη οπότε ελπίζω να έρχεσαι ειρηνικά.

Στην ierax analytix προσπαθούμε συνεχώς να αποκωδικοποιήσουμε την καταναλωτική συμπεριφορά και να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να προσφέρουμε στους πελάτες μας μοναδικές αναλύσεις.

Έτσι δημιουργήσαμε ένα τεστ ανθρώπινης συμπεριφοράς το οποίο σε καλούσε να απαντήσεις σε λίγες ερωτήσεις και μετά σου έδειχνε ποιος χαρακτήρας από τη σειρά FRIENDS είναι πιο κοντά σε σένα.

Η έρευνα είχε μεγάλη επιτυχία και ευχαριστούμε τα εκατοντάδες άτομα που πήραν μέρος και μας έδωσαν τόσα πολλά δεδομένα. Όμως η ανάλυση έδειξε και αρκετά σημαντικά στοιχεία για το χαρακτήρα μας που ίσως κάποιοι δε γνωρίζαμε.

Το πιο συχνό σχόλιο των συμμετεχόντων στην έρευνα ήταν πως η ανάλυση τους έβγαλε σαν ταιριαστό χαρακτήρα τον αγαπημένο Τσάντλερ! Αν και ο Τσάντλερ έχει πολλά στοιχεία που ίσως δεν ταιριάζουν σε πολλά άτομα (πατέρας που άλλαξε φύλο και μητέρα που είχε πολλούς εραστές αν και παντρεμένη), το κεντρικό του στοιχείο είναι το χιούμορ αλλά και η ειρωνεία. Αυτό είναι ίσως το βασικότερο χαρακτηριστικό που βρίσκουμε σε πολλούς ανθρώπους και έτσι ο Τσάντλερ ήταν πρώτος ως αποτέλεσμα με το εντυπωσιακό 43%!

Ο δεύτερος πιο ταιριαστός χαρακτήρας ήταν η Φίμπι με 18%. 1 στους 5 λοιπόν ταίριαξε με μια γυναίκα που ζούσε στους δρόμους αρκετά χρόνια ως άστεγη και με άσχημη παιδική ηλικία. Όμως η Φίμπι έχει ένα άλλο αρκετά συνηθισμένο ανθρώπινο χαρακτηριστικό που είναι η αισιοδοξία. Πάντα βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής και δεν αφήνει τα άσχημα γύρω της να την επηρεάσουν.

Στην τρίτη θέση ο Τζόι. Εδώ πλέον τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα καθώς ο Τζόι αν και χωρίς ιδιαίτερα πνευματικές ικανότητες, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τον έρωτα και το σεξ. Είναι το τρίτο δυνατότερο ανθρώπινο χαρακτηριστικό μετά το γέλιο και την αισιοδοξία.

Μετά έχουμε την Μόνικα, της οποίας ο ψυχαναγκαστικός χαρακτήρας την κάνει ιδιαίτερα μοναδική. Έξυπνη, εργατική αλλά με μπόλικο OCD ταιριάζει απόλυτα με όσα άτομα την πέτυχαν ως χαρακτήρα στο σύνολο.

Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκουμε την Ρέιτσελ και τον Ρος. Το αγαπημένο μας ζευγάρι μαζί δεν το συναντάμε σε περισσότερες από 10% των συμμετοχών καθώς είναι οι δύο πιο περίπλοκοι χαρακτήρες. Έχουν αντικρουόμενα χαρακτηριστικά και καταφέρνουν να ενώνουν διαφορετικές ιδιότητες όπως «ελαφρόμυαλη» αλλά και «καριερίστρια».

Το συμπέρασμα είναι πως οι περισσότερες σειρές έχουν δοκιμαστεί σε πιλοτικές προβολές και έρευνες ώστε να μπορεί το κοινό να δένεται εύκολα και γρήγορα με τους κεντρικούς χαρακτήρες. Οι θεατές πρέπει να «καθρεπτίζονται» στα πρόσωπα που παίζουν γιατί διαφορετικά δε δημιουργείται κάποια συναισθηματική σύνδεση.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ηθοποιούς και χαρακτήρες να αποχωρούν στη μέση μιας σειράς για να έρθει κάποιος/α άλλος/η που ίσως καταφέρει να αρέσει σε περισσότερο κόσμο.